Takrenovering

Hejsan! Det finns några saker att tänka på när det gäller takrenovering. Dels är det viktigt att använda rätt material, dels är det viktigt att välja en bra takläggare.

Material: taket är ju troligen det som tar mest stryk av vädret och därför är det viktigt att använda ett tåligt och hållbart material. Ett tunt lager tegel är t ex inte tillräckligt tåligt och kommer att gå sönder ganska snabbt. Därför är det bättre att välja ett tjockare lager taktegel eller ett annat tåligt takmaterial.

Takläggare: när du väljer takläggare är det viktigt att välja en erfaren och skicklig takläggare. En duktig takläggare kommer att se till att taket blir jämnt och tätt, så att det inte läcker in fukt eller vatten. Dessutom kommer en skicklig takläggare att kunna lägga taket på ett snyggt och professionellt sätt.

Det är alltså viktigt att tänka på både materialet och takläggaren när du ska renovera taket. Med rätt material och en skicklig takläggare kan du få ett tak som ser bra ut och så ska du inte behöva tänka på takrenovering på flera årtionden framöver, för ett bra tak håller i alla fall i 40 år. Här i Malmö finns det ett kvalitativt företag inom takrenovering och jag bifogar en länk till dem. Jag har anlitat dem och har ingenting att klaga på, de renoverade taket efter konstens alla regler. Om du nu ändå ska göra en takrenovering så fråga dig också om det är en renovering du vill ha eller om du vill ha ett helt nytt tak. Även om det gamla taket går att göra i ordning så kanske du har drömt om ett annat slags tak och då är det ett bra tillfälle att skaffa det när det gamla taket ändå måste renoveras. Lycka till och skriv gärna och berätta när renoveringen är klar.