Dödsboet och de bortgångna

Jag har aldrig förlorat någon som har stått mig så nära. Det närmaste någon varit som jag har förlorat har varit en moster, som jag i stort sett bara träffat tre gånger under hela min livstid och därför inte hade någon direkt nära relation till. Dock så kan jag tänka mig att det är väldigt jobbigt. Speciellt det med att man då måste ta tag i och ordna med dödsboet direkt. Därför förstår jag verkligen firmor som Sterbhus i Stockholm AB som erbjuder hjälp med att tomma dödsbon. Tänker att de allra flesta som förlorar någon som står dem nära väljer att få hjälp med att tömma sitt dödsbo snarare än att känna att de måste göra allting med det på egen hand.

Sen om de som har gått bort bodde i en liten lägenhet så kan jag tänka mig att det är lättare att göra någonting med det själv än vad det är att göra någonting med det om det är så att de har bott i ett stort hus där man faktiskt varken har tid eller ork att hantera eller göra någonting åt det på eget bevåg. Så jag känner nog definitivt att det är smartare att få hjälp med tjänsterna, sortering och städning av dödsboet istället för att göra det själv.